Pakamé: egy fejedelmi antré

Páncsity Kata 2015-ben indult márkája az eleganciát és a nőiességet a végeletekig lecsupasztította, lehántva róla minden felesleget, tarkaságot, infantilis allűrt annak érdekében, hogy megszülethessen egy fenséges és magával ragadó márka.

 

Minthogy nem a mának készülnek, a Pakamé-darabok hosszútávon képesek működni. Nem egyszezonos ruhákat vásárolunk, ha a Páncsity Kata megálmodta kollekciók közül szemezgetünk, hanem valami olyan klasszikusnak mondható, örök eleganciát öltünk magunkra, amely – bátran állítható – királynői megjelenést kölcsönöz nekünk. Szükséges ehhez persze az a fajta eltökéltség, amellyel a Pakamé tervezője nem enged helyt semminek, ami felesleges.

Noha az inspiráció egy-egy új kollekcióhoz bárhonnan érkezhet, minden esetben van egy alapvető, a mélyben meghúzódó, s onnan mindent irányító vezérelv: a kristálytisztán csillogó elegancia, amely semmilyen hamis hangot nem tűr meg.

Esetemben nem jellemző, hogy egy téma inspirálna egy egy kollekciót. Szeretek régi divatkönyveket nézegetni, és egy egy szabásvonal annyira meg tud fogni, hogy utána köré építek egy teljesen más ruhát. De van olyan hogy egy anyag ihlet meg egy ruhát. Természetesen figyelembe veszem a vásárlóim igényeit is egy újabb kollekció megálmodásánál.
– magyarázza a tervező. A Pakamé-darabok képesek rá, hogy rendkívüli erejű kisugárzást kölcsönözzenek a viselőjüknek: a nemes anyagok, a grandiózus szabások, határozottságot tükröző formák és vonalak együttesen rajzolnak ki egy ezer közül felismerhető stiláris világot. Ezek a modellek megszólítják az arra fogékonyakat, nem meglepő hát, hogy a Pakamé márka rendkívül elkötelezett törzsvásárlókat tudhat a magáénak.
Egységet talán a színek kapcsán tudunk felfedezni – tudjuk meg Katától. – Szeretem a bézs minden árnyalatát, sötétkéket, feketét és a törtfehéret. Ezek a színek szinte minden kollekciómban fellelhetőek.
Az idei nyári kollekcióban a tűző nap ereje és a modern nő határozottsága egyesül: a karamell– és homokszín egy csapásra az aszfaltolvasztó júliusok közepébe repít bennünket, a precízen megtervezett ruhák határozott vonalvezetése, a sok átlós irányban futó egyenes pedig rendítehtetlen szilárdságot és magabiztosságot ad a viselőjének.

Pakamé
 wonderLAB
1053 Budapest, Veres Pálné u. 3.

Kapcsolódó cikkek: