Harmónia önmagunkkal: ilyen lett az IMOGEN Clothing őszi/téli kollekciója

Az IMOGEN márka letisztultságáért, okos mértéktartásáért és örökké elegáns nőiességéért már korábban is csodálattal adóztunk, a legfrissebb kollekció pedig ugyancsak elbűvölt bennünket. A tervező Bajcsai Viki egyre határozottabban artikulálja a saját hangját, miközben elénk rajzolja az IMOGEN nőideáljának sziluettjét.

 

Kellem, magabiztosság, és harmónia önmagával – így írható le a márka által elképzelt Öök Nő, aki az idő múlásával a sallangokat levetve a folyamatos egyszerűsödés felé halad, a 2018 ősz/téli kollekcióban ugyanakkor a megszokottnál szélesebbre tárja a kaput a színek felé.

A vonalak, a szabás íve még mindig tiszta, világos, lendületes, egységet sugárzó, az választott anyagok hangsúlyosak és komoly-elegáns hatást keltenek, s most az ősz jellegzetes mély, bársonyos színei (a zöld, a bordó, a mélykék) dominálnak a kollekcióban.

Erről a változásról Bajcsai Viki így mesél:

Általában nem jellemzők rám a nagyon színes kollekciók, de mindig van 1-2 karakteres szín, amit használok. Most teljesen spontán, első benyomásra hagyatkozva vásároltam. Nem volt szándékos, hogy ennyi színt használjak, de úgy érzem végül sikerült összhangot teremtenem köztük. A kék örök kedvencem, a zölddel tavaly barátkoztam meg, az okkert és a bordót pedig régóta ki szerettem volna próbálni, de csak most jött meg a bátorságom hozzá. Szerencsém volt sokat utazni a nyáron, főleg mediterrán országokban jártam, valószínűleg az ott látottak és az ottani emberek öltözködése is hatással voltak rám. Egyébként egy ideje én is sokkal színesebben öltözködöm, természetesen némileg  ez is befolyásolja a gondolkodásomat.

Az IMOGEN-nél a térdig érő középhosszú, illetve hosszú ruhák uralják az őszt és a telet is az örök nőiesség jegyében.

Szimmetria, egységesség és a női formák finom, visszafogott sejtetése vonul végig a darabokon.

A tervező két modellt különösen kiemelt, melyekről úgy érzi, hogy tökéletesen összegzik a márka célkitűzését, hangulatát és stílusát: ezek a kék öves, illetve a zöld, elöl-hátul hajtásokkal készült ruha, amelyek azt az ígéretet hordozzák magukban, hogy nem csupán ennek a szezonnak lehetnek a slágerdarabjai.

 


 

  IMOGEN Clothing
 IMOGEN Studio
Budapest, X. Hungária krt. 5-7

Kapcsolódó cikkek: