New Accent: szikrázó színek betonékszerekbe zárva

A New Accent mint “új hangsúly” az alig járt utak kalandora: az ékszerek filigrán eleganciájától messze eső asszociációkat keltő betont emeli be az ékszerkészítés világába, bátran vállalja az anyag bizonyos mértékben kiszámíthatatlan esetlegességét, s egyben híven tükrözi az alkotó Fülöp Erika kreatív munkásságának lassú hangsúlyeltolódásait.

 

Az építészként is dolgozó tervező szenvedélye a beton, különösen nagy lázba hozza annak sokarcúsága, az anyag különleges belső logikája, képlékenysége, nem véletlen,hogy az épületterveiben is gyakran kap hangsúlyos szerepet. Erika a grandiózus méretektől az utóbbi időben mégis mind jobban kezdett az ékszertervezés mikrovilága felé fordulni, s a korábbi tervekhez képest parányi méretekről hamar kiderült, hogy elképesztő új távlatokat képesek megnyiti a kreatív alkotás számára.

Kép: New Accent

Erika kifejezetten szeret a beton sokoldalúságával játszani, hiszen az anyag képlékeny állapotában egészen másként működik, más érzeteket és asszociációkat kelt, mint végső, megszilárdult formájában – a metamorfózisban rejlő esetlegességgel pedig minden egyes darab egy tökéletesen egyedi, megismételhetetlen alkotást hoz létre, ami valósággal elbűvöli a tervezőt, aki számára minden egyes darab elkészülése a meglepetés erejét és a titok megfejtésének örömét adja.

Kép: New Accent

Mindeközben pedig a New Accent ékszerek rendkívül adaptívak, hiszen a széleskörű formálhatóságnak hála mindenki megtalálhatja benne-általa a neki leginkább tetsző formát, színt, mintázatot.

Az én életemben is egyre hangsúlyosabbá, meghatározóbbá válik az ékszerkészítés és ebbe az irányba tolódik el a tevékenységem, ahogy csökken az építészeti munkák mennyisége. Egyre inkább érzem, hogy az ékszerek tervezésekor sokkal inkább ki tudom fejezni magam, sokkal inkább önmagamat tudom adni itt mint az épületek tervezésével

– meséli Fülöp Erika, aki a letisztult, szinte neutrális formákat hihetetlen színgazdagsággal szereti párosítani, amivel igazán dinamikus feszültséget teremt. Ez a feszültség pedig roppant látványos, nagyvonalú ékszereket hoz létre a beton masszív, karakteres anyagából.

Kép: New Accent

A klasszikus építészet elmélyült ismerete eltagadhatatlan hatással van a New Accent márkára, a geometria stilizált szigorúsága pedig az ékszerek formavilágában köszön vissza, nem véletlen, hogy Fülöp Erika kedvenc tervezőjének Frank Lloyd Wright mellett azt a Mies van der Rohét tartja, akit a minimalizmus hazai divatkirálynője, a NON+ tervezője, Kiss Sarolta is a legfőbb példaképének tart.

 


  Fekete Fruzsi Jewelry
Budapest, V. Kossuth Lajos u. 14-16.

Kapcsolódó cikkek: