L’arbre Design: ékszerek, amelyek erőt sugároznak

A 2017-ben alapított L’arbre Design eleinte gyűrűket készített, majd nyakékekkel bővítette tovább a kínálatot, hogy mára teljes szettek is elérhetőek legyenek a különösen rusztikus és karakteres dizájnnal megálmodott kiegészítőkből. Trópusi fa és végtelenféleképpen megmunkálható, ezerszínű ékszergyanta ad randevút egymásnak.

 

A 2010-es évek egyik legmeghatározóbb trendje a természet által ihletett, natúr és rusztikus szín- és formavilág volt. Ebbe a hullámba illeszkedik bele a L’arbre Design termékpalettája is, amely a szívárvány minden színében pompázó, de mindig természetes és életteli színeket álmodik a gyantából.

A formákra – legyen szó gyűrűről, nyakláncról vagy fülbeválóról – az egyszerű, letisztult vonalvezetés jellemző, a fa alapok és a gyantából készült díszelemek pedig olyan keresetlenséggel állnak össze egy egésszé, mintha a modern művészet által oly nagyon kedvelt “talált tárgyak” lennének: hangulatuk, atmoszférájuk mintha azt sugallná, hogy ezeket az ékszereket ebben a formában lelhetjük fel az ezerarcú, buja természetben.

L’arbre Design

Az asszociáció egyáltalán nem véletlen, Komlós Barbara és Gőgh Levente tervezők saját bevallásuk szerint gyakran fordulnak a bennünket körülvevő természeti környezethez inspirációért: rajonganak a hegyek zord vonulataiért és különösen szívükbe zárták a hazai tájak közül a Balatont. A közös munka, amely a tervezőpáros elidegeníthetetlen sajátja, részletesen kidolgozott, professzionális metódus szerint folyik, melyről így mesélnek:

Mérnökök lévén, törekszünk a lehető legmagasabb minőségre, figyelünk az aprólékos kidolgozásra, minden részletre nagy figyelmet fordítunk. Pl. a kristályos gyűrűnél egyesével válogatjuk a megfelelő méretű és alakú kristályokat, ugyanez igaz a virágos gyűrűnél is. Olyan ékszereket alkotunk, amelyek az évek múlásával sem vesztenek a fényükből.

A L’arbre Design egyben esszencialista is: nem célja szezonról szezonra teljesen megújulni, a vásárlókat meghökkenteni és a szokatlant keresni minden lehetőségben. Éppen ellenkezőleg: munkáik egy nagyon egységes arculatot tükröznek, jól láthatóan nem akarnak minden áron tetszeni, hanem türelemmel és kitartással azokat a vásárlókat keresik, akiknek a stílus- és ízlésvilága az ő munkáikra azonnal reagál. Kézzel csiszolt rusztikus formák és káprázatos színek várják a hangsúlyos kiegészítők szerelmeseit, akik bátran mélyesztik gyökereiket az anyatermészetbe.

Nem követjük az aktuális trendeket, mindig a természet inspirál minket, a természeti jelenségek, színek pedig öröklétűek. Hiszünk abban, hogy egy különleges kiegészítővel bármilyen egyszerű outfit is feldobható, így a kapszula gardrób filozófiáját követjük.


 L’arbre Design
 MEtime SHOWROOM – Andrássy
1061 Budapest, Andrássy út 79. I. emelet 13.

 Kapcsolódó cikkek: