Leanea: az absztrakt vonalak a végtelenben találkoznak

Cser Boglárka friss, nem egészen kétéves ékszermárkája indulása pillanatától a legjobbak között kér magának helyet. Végtelen finomságú vonalak ívelnek a végtelen felé, s mintha csak véletlenül alakulnának fülbevalóvá, kézékszerré.

 

A hazai ékszertervezők világába üstökösként robbant be Cser Boglárka márkája 2016-ban az Ékszerek Éjszakája apropóján, azonban fiatal kora ellenére a márka már most kiforrott, egységes stílusvilágról, szilárd és határozott víziókról ad tanúbizonyságot. A Leanea-ékszerek alapját a vonalrajz-technika légies, finom, absztrakt világa adja – az ékszereket nézve olybá tűnik, mintha 3 dimenzióban valósítaná meg az elvont formákat, s a fémmel testet adna a lendületes és éteri vonalrajzoknak, amelyek kecsesen kígyóznak hol a kezünkön, hol a fülünkről lógva a levegőben.

Leanea Jewelry, Fotó: Rácmolnár Milán

A tervező önálló, invenciózus alkotóegyéniség, aki bátran kalandozik ismeretlen tájakon is az ékszerkészítésben, s vele beszélgetve hamar fény derül arra is, milyen alaposan megérlelt gondolatiság áll a márka mögött, a MOME ékszertervező szakán mesterszakos hallgató nagyfokú tudatosságának köszönhetően.

Leanea Jewelry, fotó: Rácmolnár Milán

A letisztultság és egyszerűség mint az időtálló elegancia legfontosabb ismérvei kerülnek előtérbe ezekben a lehetetvékony ékszerekben, miközben a tervező számára különösen fontos az is, hogy

ha valaki ránéz az ékszereimre, azonnal az ugorjon be neki, hogy ez egy Leanea-ékszer. A másoktól való különbözőség bizonyos értelemben nagyon fontos nekem.

– állítja Cser Boglárka, akinek az ékszertervei már a pályája elején rendkívüli egységességet mutatnak. S ez a kiérlelt vizuális világ még ha az idő múlásával szükségképpen változni, finomodni, alakulni fog is, a tervező a jelenlegi koncepcióhoz legfeljebb hozzátenni szeretne, elvenni semmiképp, sokkal inkább a megkezdett úton való konzekvens továbbhaladást tűzte ki célul.

A rózsa formájú “gombfülbevalók” alakját a fémszál hajlékony, ám finom geometrikus hatást tükröző, éteri vékonysága határozza meg ugyanúgy, ahogyan a hosszú, ívbe hajlított “egyetlen szál”-fülbevalót, vagy a kígyóként dekadens módon a kézfejre simuló, különleges ékszerkölteményt.

Van ebben egy kis önzés, hogy semmiképpen nem szeretném saját magamat kihagyni a dologból. Nem szeretném azt, hogy mindenkinek tessen, amit csinálok. Inkább azt mondanám, hogy akinek az én stílusom, az én formavilágom, tetszik, nekik szeretnék mindenképpen kedvezni különböző variációkkal, de nem egy annyira széles skálán, ami már a döntést megnehezíti.

Boglárka most tervezi, hogy az anyaghasználatot illető kezdeti, kísérletező fázis után a nemesebb anyagok, drágább fémek irányába kalandozzon el a márka – egyértelműen a legújabb kori prémium kategóriás luxusékszerek közé pozícionálva a Leaneát.

 

Leanea
 Eva’s Room
1051 Budapest, Aulich u. 8.

Kapcsolódó cikkek: