LTS shoe design: a vagányság csimborasszója

Vannak márkák, amelyeket a finom eleganciájukért szeretünk és vannak olyanok, akik lehengerlő extravaganciájukkal vesznek le a lábukról. Az LTS shoe design kétségkívül e második csoportba tartozik. Üde, bolondos, extrém, vibráló. Ismerjétek meg a legújabb kedvenc cipőmárkánkat – csak bolondulni lehet érte!

 

Tank Szigeti Lilla tervező bevállalós csaj a javából: ő az a kreatív szellem, aki szó szerint beleszületett a cipőiparba, ez a komfortzónája, az alapkontextus a számára, ezért neki innen kellett valami nagyot dobni. Ő pedig merészet álmodott – és bejött! Lilla szülei több mint két évtizede dolgoznak a cipőiparban, a kaptafa tehát úgyszólván elkísérte Lilla felnövekedését. S noha eleinte a belsőépítészeti tanulmányokat célozta meg, végül nem tudott ellenállni a lábbelik vonzásának.

Határozottan eltökélte viszont, hogy ő valami mást, egyedit, minden ízében sajátot szeretne alkotni – egy olyan cipőmárkát, amilyen eddig még nem volt.

Mindehhez pedig arra volt szüksége, hogy bátran eltérjen a sztenderdektől, merjen a vagányabb és karakteresebb nemzetközi szcénából ihletet meríteni – és nem utolsó sorban ezt az ihletet következetesen belecsatornázni a munkájába. Vibráló színek, feltűnő minták, szokatlan vonalak, bátor aszimmetria fémjelzi az LTS shoe design darabjait, amelyek egyetlen pillanat alatt képesek feldobni a leghétköznapibb outfitet és szokatlan bolondságot, fényt és örömet vinni még a legszürkébb hétfőkbe is.

Én pont ezt a tendenciát képviselem, igyekszem minél érdekesebb, akár színesebb lábbeliket tervezni. Próbálom a vásárlók érdeklődését felkelteni azzal, hogy a cipőim nem a megszokott standard vonalat követik, mindig csempészek bele valamit, amitől “wow” hatást keltek. Úgy gondolom, mindig is meg fog maradni a szürke-bézs komfortzóna, de remélem, hogy a vásárlók egyre inkább fogékonyabbak az új dolgokra és merni fogják hordani is őket.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy Lilla honnan meríti az inspirációt, mely nemzetközi tervezőkre néz fel tisztelettel, ő azonban mindenevő, teljesen eltérő stílusú munkákban is meg tudja találni azt, ami hozzá szól, így lehet, hogy Giuzeppe Zanotti magassarkú cipő modelljei éppúgy megdobogtatják a szívét, ahogy a Gucci legújabb sportcipő vonala. Saját bevallása szerint Lilla egyébként a civil életben a kényelmet részesíti előnyben, ami testet ölthet sportcipőben, oxfordban vagy mokaszinban is.

Elmondása alapján az LTS shoe designál is többnyire az abszolút kényelmet keresik a vásárlók, de persze minden esetben Lilla sajátos, utánozhatatlan kézjegyével, amelybe ha egyszer beleszeret az ember, garantáltan örökre fogva tartja majd.


 

  LTS shoe design
 LTS shoe design Boutique
Nagyvárad (Románia), Madách Imre utca 1-5.

Kapcsolódó cikkek: