Az egész ország ámul a DYAN tornacipőin – 2018/2019 ősz/téli kollekció

Polgár Dianáról és a DYAN márkáról már megemlékeztünk a legmagasabb elismerés hangján, Dia bátor, innovatív, egyben örök-elegáns cipőit képtelenség megunni, az ifjú tervező azonban az idei őszi-téli kollekcióval megmutatta: tudja emelni a tétet.

 

Dia már korábban is említette, hogy egy egészen új koncepción és a bizonyos körökben némileg ellentmondásos megítélésű tornacipő műfajban gondokodik. A DYAN-darabok kreativitása, eleganciája és finom csavarjai nagyon jól ismertek a dizájnercipők hazai rajongóinak körében, ám a tornacipők egy egészen más világot képviselnek: sokkal inkább a funkciót látjuk bennük, s még ha az utóbbi években rendkívüli népszerűségre tettek is szert, ritkán asszociáljuk az elegáns alkalmi vagy a formabontóan progresszív műfajokhoz. A kiapadhatatlan kreativitású és megingathatatlanul biztos stílusérzékű tervező azonban újszerű, friss hangulatú és elképesztően látványos darabokat hozott ki ebben a kollekciójában is.

Ami maradt: a DYAN-re jellemző letisztultság és elegancia a monokróm színekkel és a minden apró részletre kiterjedő figyelem. Ezek a cipők markánsan hordozzák a sneakerek formavilágát, jellegzetes lazaságát, mindenféle körítés nélküli, magától értetődő “belehuppanását”, amellyel csak felhúzzuk és már szaladunk is a dolgunk után, miközben hihetetlenül látványos, izgalmas és figyelemfelkeltő lábbelik születtek a kollekcióban.

Ennyi ötlet és átgondoltság természetesen nem magától születik, egyik napról a másikra. Polgár Dia elmesélte, hogy fél évig dolgozott a részleteken, ami a tervezést és a technikai kivitelezést illeti, az alapanyagbeszerzés pedig már egy évvel korábban megkezdődött.

A kollekciót a konstruktivista művészek inspirálták, mint Ellsworth Kelly vagy John McLaughlin és ezért is lett monokróm a kollekció – árulta el Dia. – Alapdarab tornacipőket gondoltam újra, formáltam őket a márka nyelvére, így a DYAN sneakerek eltérnek más tornacipőktől, sokkal letisztultabbak, minimalista stílusjegyeket hordoznak.

Saját bevallása szerint a tervezőt rendkívül boldoggá tette ez a hatalmas érdeklődés, ami az új kollekciót fogadta, hiszen miközben folyamatosan arra törekszik, hogy mindent tudását és tapasztalatát belefektetve a munkába, valami jelentőset és újszerűt hozzon létre időről időre, s mindunatalan egyedi, akár váratlan megoldásokat alkalmazzon, ezzel a kollekcióval most egy kifejezetten új területre lépett a DYAN márka. A visszacsatolás pedig több, mint meggyőző: ismét kivételes munka került ki Polgár Dia kezei alól.


 DYAN
 info@dyan.hu

Kapcsolódó cikkek: