Rólunk


 


Dombai Dóra szakújságíró, kritikus vagyok, a Sikk Projekt divatportál alapító-főszerkesztője. A művészet és a bennünket körülvevő tárgykultúra iránti rajongás régóta meghatározó szerepet tölt be az életemben. Az egyetemen egyebek mellett művészetelméletet és esztétikát hallgattam, újságíróként pedig dolgoztam korábban a Design.hu-nak és a Fashion Street Magazinnak is. Magánemberként hasonlóképpen központi szerepet kapott az életemben a művészet és a design, egy ideje azonban a tárgyak eszetlen halmozása helyett egyre inkább esszencialistává vált a hozzáállásom – egyfajta eltökélt minimalizmus ez, amelyben nem a lehető legkevesebbre, hanem az értékek maximalizásálásra törekszem. Szeretem mindenből megkeresni a számomra legértékesebbet, legmaradandóbbat, legidőtállóbbat – ha pedig megtaláltam, hűségesen ragaszkodom hozzá. A divat változó trendjeinek követése mellett egyre erőteljesebben alakult ki a saját értékpreferenciám, amely meghatározta a döntéseimet. Miközben figyelem a világ jelenségeit, mind szigoúbban szűröm ki magam számára azokat a dolgokat, tárgyakat, irányzatokat, amelyek meghatározóvá válhatnak az életemben. Másként szólva: szigorú szelektálással alakítom ki a saját, megismételhetetlen stílusomat. Ennek a részint önismereti utazásnak az állomásaként jutottam el az értékálló designtárgyakhoz és a designer öltözékekhez, amely célkitűzéseiben és alkotási folyamataiban is a lehető legközelebb áll az értékteremtésről és minőségigényről alkotott elképzeléseimhez.

Napjaink a fogyasztói kultúrája ezzel szemben szüntelenül arra biztat, hogy a tekintetünket egy univerzális ízlés szerint való, globális divat ikonjaira függesszük, s az ezek árnyékában meghúzódó divatipar olcsó és gyenge minőségű utánzattermékeivel töltsük fel a gardróbunkat szezonról szezonra. Ennek következtében a túlfogyasztás káros ökológiai hatásai mellett egy egyre inkább uniformizálódó ízlésvilág kialakulásának is tanúi lehetünk. A tucattermékek dömpingjének azonban kiváló alternatíváját jelentik a hazai divattervezők által valós hozzáadott szellemi értékkel létrehozott, minőségi és egyre elérhetőbbé váló termékei. A kevesebb több, a pénztárcánkkal pedig szavazunk: a tudatos és informált döntés a mi kezünkben van.

 A stílus a személyiség szerves része, ha kellő figyelmet szentelünk neki, természetes módon, velünk együtt formálódik. Engedjük, hogy érzékeinket elárasszák a minőségi élmények, ízlésünk pedig a maga egyéni és utánozhatatlan útján váljon egyre kifinomultabbá.
A Sikk Projekt divatportál azzal a céllal jött létre, hogy egybegyűjtse és figyelemmel kövesse azokat az értékteremtő hazai márkákat, amelyek a divatvilágban új, egyéni utakat jelölhetnek ki, s lokális gyökereikkel alternatívát kínálnak a globalizált fast fashionnel szemben. A portál különböző rovataiban megjelenő cikkek a női és férfi divat, a ruházati kiegészítők, ékszerek és kozmetikumok értékálló márkáit szemlézik, követik az aktuális trendeket és elemzik a figyelemre méltó jelenségeket, hogy útmutatóként szolgáljanak az érdeklődőknek a hazai divatszcéna felfedezésére.

Fedezzétek fel velünk a karnyújtásnyira lévő divat végtelen gazdagságát, egyediségét és értékeit!


 

Impresszum

Alapító-főszerkesztő: Dombai Dóra

Külső munkatárs: Trapp Zsófia Nóra

 

A Sikk Projekt portál (http://sikk-projekt.hu) és a hozzá tartozó hivatalos közösségi média felületeket (a Facebook, valamint az Instagram-oldalt) üzemelteti:

Cégadatok: Schubert Andrásné Dombai Dóra e.v.

Székhely: 1214 Budapest, Rakéta u. 35.

Adószám: 68068576-1-43

Elérhetőség: info @ sikk-projekt.hu

Tárhely-szolgáltató: Magyar Hosting Kft. H-1132 Budapest
Victor Hugo u. 18-22.
+36 1 700 2323
info@tarhely.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial